Altın Bilezik Nasıl Temizlenir?

 Altın bilezik temizlenmesi nedenlerinden kullanmadığımız, çekmecelerde diğer takılarımız ile aynı ortamda kalan altın kaplama bilezikleriniz ilk günkü görünümü kaybettiyse veya kararmalar mevcut ise endişe duymanızı gerektirecek hiçbir durum yoktur. Altınların yapıları gereği zamanla kullanılmadıkça veya fazla kullanımlarıyla ve diğer takılar ile aynı ortamda kaldıkça kararmalar meydana gelebilir. Altın bileklikleri nasıl temizleneceği ve bakımının yapılacağını bununla beraberinde altın takılarınızla ışık şaçmanız için dikkat etmeniz gereken noktalara, pırlanta taş temizliklerinin nasıl yapılacağına, temiz hijyenik altın bilezikler ile kombinlerinizi nasıl tamamlamanız gerektiğine ve son olarak altın bileziklerinizi temizlemezseniz neler olabileceğine bu paragrafta hep birlikte inceleyeceğiz.


 Altın Takılarınızla Işık Saçın


 Altın takılarınız ile ışık saçın. Peki altın takılarımla nasıl ışık saçarım diyorsanız yapmanız gereken şeyler arasında ten renginize uygun altın takı seçimi yapmalısınız. Takılarınız üzerinizde nasıl durduğunu etkileyen faktörler arasında en büyük rol ten renginizdir. Bunun için kendinizi tanımak, ten renginizi bilmek sizin için en önemli adımlardan biridir. Ten renginizi en canlı gösteren taşları ve altın renklerini belirleyip altın takılarınızı seçebilirsiniz.


 Altın Bilezik Bakımı Nasıl Yapılır?


  Altın bilezikler kullanılmaya başladıktan sonra yada çekmecelerde diğer takılar ile yan yana durmaya başladıkça kararmaya başlar. Peki altın bilezik bakımı nasıl yapılır? Diyorsanız gelin birlikte inceleyelim. Karbonat ile takılarınızı bakımını yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Altın bilezik kararmalarını önlemek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir boş kaba yarım su bardağı su ile bir yemek kaşığı karbonat ile takılarınızı bu karışımın içine koyup nazikçe bir, iki dakika karıştırdıktan sonra dinledirmeye bırakın ve durulayın. Eski görünümüne kavuşan altın bilezik doya doya dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 


 Altın Bilezik Nasıl Temizlenir?


 Detaylı olarak yapılan temizleme işlemleri ile altın bilezikleriniz eski görünümüne gelebilmektedir. Peki altın bileklikler nasıl temizlenir? Birçok yöntemi bulunan altın bilezik temizleme yöntemleri arasında ilk yer alan takı malzemelerinin temizleme suyu ile yapılan temizleme en sağlıklı temizleme yöntemleri arasında yer alır. Diğer yöntemler ise temizleme deterjanları ile yapılan temizliktir. Ilık bir su dolu bir kaba birkaç damla deterjan ile takılarınızı içine koyun ve nazikçe karıştırın.  Diğer bir yöntem ise diş macunu kullanımı ile gerçekleştirilir. Diş macunun içeriğinde bulunan maddeler sayesinde altın bileziklerin kararmaları temizlenmiş olur.


Pırlanta Taşı Temizlenir mi?


 Pırlantalar taşları kullanıldıkça hijyenik olmayabilirler bunun önüne geçmek için yapılması gerekenler arasında pırlanta taşlarının düzenli bir biçimde temizlenmesi gerekmektedir. Birçok temizlik yöntemi bulunan pırlanta taşlarını en sağlık ve profesyonel yöntemlerinden biri profesyonel temizlik hizmeti yaptırtmanızdır. Bunun gibi imkanlarınız yok ise yapmanız gerekenler arasında pırlanta satan mağazalarda bulunan parlatma solüsyonlarından size uygun olanını almaktır. Tabikide sadece bu yöntemlerle değil evde kendiniz bile pırlantalarınızı temizleyebilirsiniz. Peki evde pırlanta nasıl temizlerim diyorsanız? Yapmanız gereken bir kap ılık su ve kimyasal içermeyen, organik sıvı sabun ile temizlemek istediğiniz pırlantalarınızı koyup nazikçe karıştırdıktan sonra bir havlu yardımı ile durulayıp dinlendirin ve sonrasında dilediğinizce kullanabilirsiniz.


Temiz ve Hijyenik Altın Bileziklerle Kombinlerinizi Tamamlayın


 Temiz ve hijyenik altın bilezikler ile kombinlerinizi tamamlayın. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler ile gerçekleştirebileceğiniz çeşitli temizlik yöntemlerini şimdi kendiniz evde kendi altın bileziklerini uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız temizlik yöntemleri ile şimdi daha temiz bir kombin yaratabilirsiniz.


Altın Bileziklerinizi temizlemezseniz ne olur?


 Altın bilezikler çok kullanımı veya az  kullanımı ile bir takım hijyen sorunları meydana gelebilir örneğin, altın bileziklerin de oluşabilecek kararmalar, tozlanmalar meydana gelebilir bunları önlemek için yukarıda bahsettiğimiz bir takım temizleme yöntemleri ile altın bileziklerinizi daha hijyenik bir hale dönüştürebilirsiniz.






Yorum yap