Altın Zincir Kolye Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hangi döneme ait fotoğraflara bakarsanız bakın, şık birini görüyorsanız boynunda mutlaka altın zincir kolye vardır. 60’larda farklı, 80’lerde farklı, 2000’li yıllarda farklı modeller gözümüze çarpar belki ama altın zincir kolye daimidir. Kadın erkek fark etmeksizin boyunları süsleyen altın zincir kolyeler, yakası açık gömleklerden ya da şık elbiselerin üzerinden bize göz kırparlar. Kimisinin ucunda değerli bir taşı, kimisinin üzerinde emek emek işlenmiş detayları görürüz. Kuyumcu vitrinlerinin önünden geçerken gözümüzü altın zincir kolyelerden alamayız ve hepsinin arasından bir seçim yapmamız gerektiğinde kendimize en uygun olan altın zincir kolyeyi bulana kadar deneriz. “Peki nedir bu seçimi kolaylaştıran şey?” derseniz, size pek çok farklı konudan bahsedebiliriz. Altın zincir kolye seçimi yaparken kolyenin ayarı, ağırlığı, uzunluğu, işçiliği ve kullanım amacı çok önemlidir.

Ayar: Altın zincir kolyenin ayarı, kolyenizin ömrünü belirler. Saflık derecesi daha yüksek olan altın zincirler daha az yıpranır. Bu nedenle sürekli boynunuzda taşıyacağınız altın zincir kolyelerin ayarının yüksek olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu tip altın zincir kolyeler sürekli kullanımda zarar görmezler. Eğer ki özel günlerde aksesuar olarak takacağınız bir altın zincir kolye alacaksanız ayarı düşük de olabilir.

Ağırlık: Altın zincir kolyeler arasında farklı gramajlarda üretilmiş birçok model bulmanız mümkün. Burada en önemli konu, kolyeyi ne sıklıkla takıyor olduğunuz. Eğer ki boynunuzdan hiç çıkarmayacağınız bir altın zincir kolye alacaksanız 3, 5 ya da 6 gr ağırlığına bir model tercih edebilirsiniz. Gündelik yaşamınızda kıyafetlerinizle kombinlediğiniz bir aksesuar olarak tercih ettiğiniz altın zincir kolyeler 18, 25 ve hatta 29 grama kadar çıkabilir. 45 ya da daha üstü olan 118 gramlık altın zincir kolyeler daha kısa süreli kullanımlara uygundur. Özel günlerinizde kullanabilirsiniz.

Uzunluk: Konu uzunluk olunca burada boyun ölçüsü devreye giriyor. Eğer kısa bir altın zincir alacaksanız ve deneme şansınız yoksa boynunuzun ölçüsünü mutlaka bilmelisiniz. Dar gelen altın zincir kolyeler boynunuzu rahatsız edebilir. Eğer orta uzunlukta ya da daha uzun altın zincir kolye tercih ediyorsanız burada da boyun tipiniz devreye giriyor. İnce ve uzun bir boynunuz varsa orta ya da kısa uzunlukta altın zincir kolyeler size daha çok yakışacaktır. Kalın ya da kısa tipli bir boynunuz varsa uzun altın zincir kolyeler tercih edebilirsiniz.

İşçilik: Altın zincir kolyede işçilik çok önemli bir konudur. İşçilik hem sizin zevkinize uygunluğu hem de fiyatı belirler. Altın zincir kolyenin işçiliği fazla ise fiyatı daha yüksek olur fakat satacağınız zaman kar elde etmeniz zorlaşır çünkü işçilik maliyeti düşülür. Eğer işçilik az ise satın alırken de kolyenizi satarken de fiyatlar sizin lehinizde olur. Daha düşük fiyata alabilir ve satarken işçilik maliyeti düşük olacağı için daha çok kar elde edebilirsiniz.

Kullanım amacı: Hemen yukarıda bahsettiğimiz altının fiyatı konusu, altın zincir kolyenin kullanım amacıyla çok alakalı bir konu. Şöyle ki; eğer altın zincir kolyeyi birine hediye alacaksanız kar elde etmeyi düşünmeden, ince işçilikle yapılmış bir kolye seçebilirsiniz. Eğer ki kendiniz için alacaksanız yukarıda sıraladığımız tüm özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekecektir.

Ten Renginize Göre Altın Zincir Kolye Seçimi

Altın zincir kolyenin modeli kadar rengi de önemli. Görmeye alışkın olduğumuz sarı ya da kırmızı altın zincir kolyeler beyaz ve esmer tenlerde kendini daha çok gösterir. Beyaz altın ise beyaz tenlerde kaybolabilir. Bu nedenle esmer ya da buğday bir teniniz varsa beyaz altını daha rahat kullanabilirsiniz. Rose renkli altın zincir kolyeler ise ara bir form sunar. Ten renginiz ne olursa olsun rahatça kullanabilir ve her renk kıyafetle kombin edebilirsiniz.

Altın Zincir Kolye Modelleri Nerelerde Bulunur?

Şimdi tüm bu bilgiler ışığında sizin için en ideal altın kolyeyi seçme zamanı! Dilediğiniz uzunlukta, dilediğiniz renkte, hem modern hem de vintage tasarımlarıyla her zevke hitap eden altın zincir kolyeleri Runda Jewelry’nin şık dünyasında bulabilirsiniz. 

Altın Zincir Kolye'yi Hangi Takılarla Kombin Edebilirsiniz?

Altın zincir kolyelerinizi altın takılarla kombin etmeniz en doğru seçenek olacaktır. Özellikle tamamlayıcı olması açısından aynı renkte altınları tercih edebilirsiniz. Altın küpe, altın zincir kolyeyle en iyi uyum sağlayan takıdır. Eğer ince ve göz almayan bir altın zincir kolye kullanıyorsanız altın zincir küpe ile tamamlayıcı bir kombin oluşturabilirsiniz. Eğer ki kalın ve göz alan bir altın zincir kolye seçtiyseniz bu kolyenin tamamlayıcısı olarak altın halka küpe ya da nokta küpeler tercih edebilirsiniz. Kıyafetinize Göre Altın Zincir Kolye Seçimi Nasıl Yapılır? Kıyafetinize uygun altın zincir kolye seçimi, hem kıyafetinizin hem de altın zincir kolyenizin tarzını ortaya çıkartır. Örneğin yakası kapalı bir kıyafet seçtiyseniz uzun ya da orta uzunlukta altın zincir kolye tercih edebilirsiniz. Ağırlığı fazla olan kalın zincirleri rahatlıkla kombin edebilirsiniz. Yakası açık kıyafetlerinizde ise kısa ve teninizin üzerinde görünecek altın zincir kolyeler daha estetik bir duruş sergileyecektir. Bu tip kıyafetlerinizde uzun bir altın zinciri boynunuza dolayabilir ya da birden fazla zinciri boy sıralamasına göre takarak kullanabilirsiniz.

Yorum yap