Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır? Gümüş Kolye Parlatma Yolları Nelerdir?

Gümüş Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararan gümüş kolye parlatma işlemi çok sayıda farklı yöntem ile gerçekleştirilebilir. Her şeyden önce gümüş takıların özenli bir bakıma ihtiyacı vardır. Eğer gümüş kolyeler iyi ve doğru bir şekilde bakım görürse oldukça uzun zaman boyunca kararma yapmadan kullanılabilir.

 

Fakat yeterli bakımı almayan gümüş kolyelerin kararma ihtimali oldukça fazladır. Malzemenin kendi doğası gereği gümüş kararma yapabilir. Ancak bu istenmeyen durum gümüş takının orijinal halinden daha kötü gözükmesine neden olacaktır. Bu durumda gümüş kolyeler kalıcı bir kararma kazanmaz.

 

Yaşanan kararma ve eskime durumu gümüş malzemenin sadece yüzeyinde gelişen bir olaydır. Dolayısıyla doğru temizlik yapıldığı takdirde gümüş kolye yeniden parlak bir görünüm elde edecektir. Gümüş kolye bakımını çeşitli mağazalarda yaptırabilirsiniz. Ayrıca gümüş kolye kararma temizliği ev koşullarında da kolaylıkla yapılabilir.

 

Gümüş Kolye Parlatma Yolları Nelerdir?

Gümüş kolye parlatma yolları arasında ilk sırada bu işlemi yapan mağazalar yer almaktadır. Takı üretimi yapan ya da takı satışı gerçekleştiren mağazalara gümüş takılarınızı bırakarak onların parlatılmasını talep

edebilirsiniz. Birçok kuyumcu gümüş parlatma işlemini hızlı bir şekilde yapabilir. Mağazalarda ya da kuyumcularda gerçekleştirilen bu olayda çeşitli makineler ve malzemelerden yararlanılabilir. Bu gümüş parlatma işlemleri profesyonel bir şekilde gerçekleştirilir ve gümüş takılarınız hızlı bir şekilde ilk günkü halini alır.

 

Gümüş kolye kararma işlemi takılar doğru şekilde saklanırsa çok uzun bir sürede gerçekleşir. Bazı durumlarda ise banyo gibi nemli alanlar, açık hava koşulları ya da kükürtlü malzemeler sebebiyle gümüş takılar çok hızlı bir şekilde kararabilir. Hızlı kararma yapan gümüş takıları sürekli parlatma işlemi yapan yerlere götürmek bir zaman ve maliyet gerektirmektedir. Dolayısıyla bu işlemi ev koşullarında yapma yollarını öğrenerek gümüş takılarınızı kendi başınıza parlatabilirsiniz.

 

Gümüş Kolye Parlatma Hizmetinin Fiyatı Ne Kadar?

Gümüş kolye parlatma ne kadar sorusunun cevabı elinizdeki malzemenin boyutlarına ve hangi şehirde olduğunuza göre değişkenlik gösterebilir. Takınızdaki gümüş yoğunluğu, varsa üzerindeki taşların konumları ve birçok farklı detay parlatma işlemini değiştirebilir ya da zorlaştırabilir.

 

Bu sebepten ötürü farklı tekniklerden yararlanan uzmanlar değişken bütçeler sunabilir. Ayrıca bölgeden bölgede takı ve bakım fiyatları değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla gümüş kolye parlatma fiyatı tercih edilen mağazaya ve bulunduğunuz bölgeye göre değişkenlik gösterebilir.

 

Kararan Gümüş Kolye Evde Nasıl Parlatılır?

Kararan gümüş kolyelerin evde parlatılabileceği çok sayıda yöntem vardır. Üstelik bu yöntemlerin birçoğu evde bulunan malzemeleri içermektedir. Profesyonel bir bakım ve temizlik için muhakkak bir gümüşçüye gidilmesi önerilmektedir. Ancak böyle bir imkan yoksa ya da takınız çok sık kararma yapıyorsa ev koşullarında gümüş parlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. En çok tercih edilen yollardan bir tanesi karbonat ve sirke kullanmaktır. 2 yemek kaşığı sirkeli su ve 2 yemek kaşığı karbonat karışımıyla gümüş takıya yavaşça uygulama yaparak kararmaları giderebilirsiniz.

 

Yumuşak bir şekilde uygulama yapmadan önce yarım saat boyunca gümüş takıyı bu karışımın içinde bekletmek önerilmektedir. Aynı şekilde tuz ve limondan oluşan karışımı da kullanabilirsiniz. Yine yarım saat boyunca gümüş takıyı karışımın içinde bekletmek ve ardından yumuşak bir bezle uygulama yapmak kararmaların ortadan kalkmasına yetecektir.

 

Evde bulabileceğiniz malzemeler dışında gümüş parlatma bezi ve gümüş parlatma cilası gibi farklı ürünleri de temin edebilirsiniz. Ancak kaliteli tercihler yapmaya özen gösterin. Çünkü aksi takdirde gümüş malzeme zarar görebilir. Bu yöntemlerin dışında sigara külü ya da diş macunu ile gümüş parlatma yolları da bulunmaktadır. Ancak bu iki yöntem gümüş malzemenin yüzeyine ciddi şekilde zarar verebilir. Bu yöntemlerden uzak durarak güvenilir yolları tercih etmelisiniz ve profesyonel bir çözüm için gümüşçülere giderek gümüş parlatma işlemini yaptırmalısınız.

Yorum yap