Geri Dönüşüm, Üretimden Tasarıma Kadar Takılara Nasıl Yansır?

Günümüzde birçok marka, süreçlerini çevre dostu bir yaklaşım ile iyileştiriyor ya da yeni markalar temellerini bu yaklaşım doğrultusunda atıyorlar. Bugün tüketiciler de seçimlerini yaparken markaların doğaya duydukları saygıyı önemsiyorlar. Ayrıca takı dünyasının yeni tasarımlarında görsel olarak da doğanın yansımalarını görmek istiyorlar. Çünkü doğada gözlemlediğimiz birçok şeyin, özgün tasarım ürünleri olarak karşılarına çıkmasını beğeniyle karşılıyorlar. Bu yüzden biz de bu yazımızda geri dönüşümün üretimden tasarıma kadar takılara nasıl yansıyabileceğini anlatacağız.

 

Geri dönüştürülmüş materyaller

 

Üretimin olmazsa olmazları üretim materyalleri. Sanayiden modaya kadar her sektör üretim materyallerinde çevre dostu tercihler yapmak için çalışıyor. Takı sektöründeki çevre dostu markalar da materyallerini seçerken %100 saf ve geri dönüştürülmüş altın, %100 geri dönüştürülmüş gümüş veya laboratuvar ortamında üretilen elmasları tercih ediyor. Takıların hammaddesi olarak bu malzemelerin kullanılması ve çevre dostu üretim gerçekleştirilmesi ile doğal kaynaklar korunarak çevreye katkı sağlanıyor.

 

İleri dönüşüm

 

Sadece bugünü değil, yarınları da düşünmemiz gerekiyor. Bunun için tüm materyallerin %100 geri dönüştürülmüş ve doğada çözünebilir malzemelerden elde edilmesi çok önemli. Takı sektörü de tüm süreçlerinde bu noktalara dikkat ettiğinde ileri dönüşümün bir parçası olmuş oluyor. Tüketici olarak sizler de tercihlerinizi yaparken ileri dönüşüme önem veren markaları ön sıraya alabilirsiniz. Böylece aslında siz de ileri dönüşümün bir parçası haline gelirsiniz.

 

Ambalajda geri dönüşüm

 

Sadece takı üretimi değil, takının sunumu da çevre dostu yaklaşıma dahil olabilir. Bunun için ambalaj, kutulama gibi süreçlerde de geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılabilir. Bu yüzden bugün birçok marka geri dönüştürülmüş kâğıt ya da kartondan üretilen malzemeleri tercih ediyor. 

 

Enerji tasarrufu

 

Geri dönüşüm aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlar. Sıfırdan bir üretim yerine var olan malzemenin kullanımı ile sağlanan tasarruf, karbon salınımını azaltarak doğal kaynakları korumamıza destek olur.

 

Tasarım için ilham

 

Doğa her zaman büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Doğada bulunan renkler, şekiller, yansımalar birçok sektör gibi takı markaları tarafından da kullanılmış; doğa farklı yönleriyle takı tasarımlarına yansımıştır. Geri dönüşüm bilinciyle hareket eden birçok tasarım markası, bunu tüketicilerine daha net bir şekilde gösterebilmek için tasarımlarında doğaya büyük yer vermiştir. Böylece marka duruşu, görsel dünya ile bütünlük sağlayarak hem üretimde hem tasarımda doğaya saygı gösterilmiştir.

 

Runda ile doğanın bir parçası olun!

 

Runda daha iyi bir gelecek için üretimin her aşamasında doğaya ve insana saygıyla hareket ediyor. Takı malzemelerinde geri dönüştürülmüş materyaller kullanarak doğal döngüye katkı sağlıyor. Takı yapımının yanı sıra ambalajlama da geri dönüştürülmüş malzemeler tercih ederek tüm süreçlerinde çevreye duyduğu saygıyı gösteriyor.

 

Ayrıca Runda kolye, yüzük, bileklik, küpe gibi parçaların bulunduğu takı koleksiyonlarının her birinde doğanın farklı bir yönünden ilham alıyor. Doğanın güzelliğini ve özgünlüğünü yansıttığı koleksiyonları ile en trend takıları sizlerle buluşturuyor. 

Yorum yap