Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük ölçüsü hesaplama işlemi ile takılarınızı daha konforlu kullanabilirsiniz. Yüzük ölçüsü bulma sürecinde aslında parmağınız için uygun versiyona ulaşırsınız. Bu sebeple yüzük ölçüsü öğrenme işlemi daha değerli hale gelir. Böylece hem şık hem de konforlu bir şekilde takılarınızı kullanma imkanı yakalarsınız.

Yüzük ölçüsüne ulaşmak için hem çeşitli mağazalara başvurabilir hem de kendi başınıza ücretsiz bir şekilde bu sonucu elde edebilirsiniz. Yüzük ölçüsü çeşitli değerler içeren bir cetvel ile belirlenebilir. Bunun dışında sayısız yöntem bulunmaktadır. Ancak erkek ve kadın için farklı ölçüler olabilir dolayısıyla bu konuya dikkat etmek gerekir.

 

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır? 

Yüzük ölçüsü nasıl hesaplanır sorusu için çok sayıda yanıt verilebilir. Burada profesyonel seçeneklere yönelmek ve çeşitli kurumlara, mağazalara başvurarak bu ölçüyü elde etmek mümkündür. Ancak herkes kendi yüzük ölçüsüne ev ortamında da ulaşabilir.

Yüzük ölçüsü kilo değişikliklerine, varsa bazı hastalıklara göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca kadınlar ve erkekler için yüzük ölçüm formatı farklı değerlendirilmektedir. Herkes için yüzük ölçüsü tablosu net cevaplar sunacaktır.

 

Yüzük Ölçüsü Tablosu

Yüzük ölçüsü tablosu tıpkı ayakkabı numarası belirlemek gibi her insanın kendisi için uygun ölçüyü bulabileceği bir tablodur. Cinsiyete göre 8’den veya 10’dan başlayarak 28’e veya 35’e uzanan numaralar içeren bu tablo ile doğru ölçüye ulaşmak mümkündür.

Yüzük ölçüsü tablosu en zayıf en ince parmak formundan en kalın en geniş parmak formuna kadar çok sayıda farklı numara içermektedir. Bu tablodan doğru şekilde yararlanarak herkes ihtiyaç duyduğu ölçüye ulaşabilir. Bazı tablolarda da ortalama değerler oluşturulur ve en küçük ölçü 9 olarak belirlenir.

 

Erkeklerde Yüzük Ölçüsü Alma

 Erkeklerde yüzük ölçüsü alma işlemi için çok sayıda yöntemden yararlanılabilir. Erkek yüzük ölçüsü tablosu 10 numaradan başlar ve 35 numaraya kadar uzanır. Erkeklerde yüzük ölçüsü alma sürecinde başka bir yüzükten yararlanılabilir.

Tablo kullanılarak buradaki çap ve çevre ölçüleri ile yeni yüzük için araştırma yapılabilir. Herhangi bir mağazaya başvurarak yüzük ölçüsü ölçtürülebilir. Son olarak ev koşullarında yapılabilecek aktiviteler ile yüzük ölçüsüne ulaşılabilir.

 

Kadınlarda Yüzük Ölçüsü Alma

Kadınlarda yüzük ölçüsü alma noktasında da birçok yöntemden faydalanmak mümkündür. Kadın yüzük ölçüsü tablosu 8 numaradan başlar ve 28 numaraya kadar gider. Kadınlarda yüzük ölçüsü almak için en güvenli yöntemlerden biri bir başka yüzüğü kullanmaktır.

Bunun dışında çeşitli mağazalara başvurarak profesyonel bir şekilde parmak için uygun yüzük ölçümü yaptırılabilir. Bunların dışında, ev koşullarında kolaylıkla yüzük ölçümü yapılabilecek teknikler bulunmaktadır.

 

Evde Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Evde yüzük ölçüsü alma sürecinde birkaç yöntemden yararlanılabilir. Evde yüzük ölçüsü alma yöntemlerinden en ünlüsü iple yüzük ölçüsü alma yöntemidir. Bu yöntemde yüzük takılacak parmak bir ip ile bağlanır.

Bu ip ne sıkı ne de gergin olmalıdır. Parmağı kavradığı noktada konforlu olmalı ve parmaktan düşmeyecek şekilde durmalıdır. Bu şekilde evde basitçe yüzük ölçüsü alınabilir.

 

Yüzük Ölçü Alma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda anlatılan yöntemler dışında standart bir cetvel ile yüzük ölçüsü alınabilir. Bunun için referans bir yüzük gerekmektedir. Elde bulunan mevcut yüzük düz bir zemine koyulmalıdır. Daha sonra milimetre ölçüsü de olan bir cetvel ile yüzüğün metal kısımlarını dikkate almadan iç çapını ölçmek gerekmektedir.

Bu çap ölçüsü ile tablo üzerinden kendi ölçünüze ulaşabilirsiniz. Ayrıca ip ile yüzük ölçüsü alma işlemini farklı malzemeler ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için şerit halinde

kesilmiş bir kağıt parçası ya da bükülebilen tel gibi herhangi bir malzemeden yararlanabilirsiniz

Yorum yap