Cilt Renginize Uygun Takıyı Keşfedin

Takılar, görünümü tamamlayan detaylardan çok daha fazlasını ifade eder. Cilt rengiyle uyumlu takı seçimleri, ışıldayan güzellik ahengini yaratır. Cilt tipinizi belirleyerek ve ona göre seçimler yaparak kendi ahenginizi yakalayabilir, aldığınız takılarla tam istediğiniz güzellik detaylarına sahip olabilirsiniz.  

Cilt tonlarının, belli materyaller ve belli değerli taşlarla daha iyi görünmesinin nedeni cildin takıyla olan bütünlüğüdür. Cilt rengine göre takılar hem takının materyali hem de takının tasarımına bakılarak tercih edilebilir. Bazı cilt tonlarına sarı, bazı cilt tonlarına ise beyaz altın yakışabilir. 

Takı tasarımında kullanılan değerli taşların rengi de cilt tonuyla uyumlu olduğunda mükemmel stili yansıtabilir. Aynı zamanda cildin yapısı da bazı materyallerle uyum sağlarken bazıları ile sağlamayabilir. Cilt rengini belirlemek için damarlarınıza doğal ışık altında bakmalısınız. Cilt renginizi belirlemek için aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

  • Doğal ışık altında eğer damarlarınız biraz yeşil görünüyorsa sıcak alt tonlar,
  • Doğal ışık altında damarlarınız mavi ve mor tonlarda görünüyorsa soğuk alt tonlar,
  • Doğal ışık altında her iki görümümün karışımı ortaya çıkıyorsa nötr alt tonlarda cilt renginiz olabilir.

Runda olarak birbirinden farklı şık tasarımlarla kendinizi yansıtacak takılar kullanmanıza olanak veriyoruz. Koleksiyonlarımız arasında cildinize uyacak ve ilgiyi sizde toplayacak şık tasarımlar bulabilirsiniz.

Açık Tenlere Uygun Kolyeler

Cilt rengi; açık, koyu ve orta renk olarak sınıflandırılır. Alt tonlar ise sıcak, soğuk ve nötr tonlardır. Açık tenlere uygun takılar özellikle sarı altın ve pırlanta takılardır. Zümrüt, safir, mercan ve akik gibi değerli taşlar açık tenlilere yakışan taşlardır. Şeftali, turuncu, lila renk tonları açık tenlilere yakışan renk tonlarıdır. 

Mavi detaylı kolyeler açık tenlilerde uyumu yakalayan alternatif seçenekler arasında yer alır. Altın-pırlanta takı tasarımları açık cilt tonuna sahip olanlar için harika seçenekler sunar. Altın An 14 Ayar Altın Akik Taşlı Uzun Zincir Kolye modelimiz açık tenlere uygun, çok şık seçeneklerden biridir. Hem tasarımı ile zarif hem de açık teninize uyumlu bir kolye arıyorsanız 14 Ayar Altın Okaliptüs Çiçeği Kolye modeline de göz atabilirsiniz. Gösterişli ve şık bir seçim yapmak istiyorsanız Gün Doğumu ve Gün Batımı 14 Ayar Pırlantalı Altın Kolye modelimiz de hoşunuza gidecektir.

Koyu Tenlerde Şahane Duracak Küpeler

Koyu tenlere en çok yakışan takılar, rose altın ve beyaz pırlanta takılardır. Gümüş-altın takılar da esmer ve buğday tenlilere yakışır. Renk olarak yeşil, mor, lila ve kırmızı tonlarındaki detaylar koyu tenliler için takılarda şık renk detaylarıdır. 

Ayrıca siyah-sarı altın uyumu da koyu tenlilere çok yakışır. 14 Ayar Altın Fuşya Küpe modelimiz esmerler için mükemmel seçeneklerden birisidir. Siyah Mineli İlk Dördün 14 Ayar Küpe modelimiz sarı altın-siyah uyumuyla koyu tenlilerin şıklığını tamamlar. Malakit Taşlı Doğanın Kontrastı Küpe modeli, minimalist tasarımıyla günlük takı tercihlerinden biri olabilir. Zarif ve sade bir stil arıyorsanız Sadeliğin Tohumları Pırlantalı Küpe tasarımımıza göz atabilirsiniz. Modern ve etkileyici tarzlar arıyorsanız da Etnik Uyum, Amorf, Dinamizm, Linear gibi altın küpe modellerimizi değerlendirebilirsiniz.

Cilt Yapınıza Göre En Etkili Takıyı Keşfedin

Cilt yapısı sadece dışarıdan görünen rengi ifade etmez. Cilt alt tonu ve cildin biyolojik özellikleri de cilt yapısını belirleyen kriterlerdir. Bazı ciltlerin bazı materyallere karşı duyarlılığı olabilir. Kolye, küpe veya bileklik gibi takıları takarken ciltte kızarma gibi sorunlar olmasının nedeni takının cilt yapısına uygun olmamasıdır. 

Cilt yapısına uygun takılar; alerji yapmaz, cilt dostu ve kalitelidir. Takının cildi tahriş etmemesi için materyal seçimine dikkat etmek gerekir. Yüksek ayarlı altın ve gümüş cilde zarar vermeyen, alerji yapmayan materyallerdir. İmitasyon metal takılar ise cilt sorunlarına yol açabilir. Çünkü bu takıların içerisinde bulunan farklı maddeler alerjiye neden olabilir. Örneğin, nikel en fazla alerji yapan takı malzemelerinden biridir. Bu sebeple de takı seçimi yaparken orijinal altın kaplama, yüksek ayar gümüş, altın-gümüş veya altın-pırlanta tarzındaki kaliteli seçeneklere yönelmelisiniz. 

Hassas Ciltlere Zarar Vermeyen Gümüş Bilezikler

Yanlış tercih edilen bilezik ve bileklikler cilt sorununa kolaylıkla yol açabilir. Ciltte kararma, kaşıntı veya döküntü gibi istenmeyen durumlara yol açabilen imitasyon ve sahte bileziklerden uzak durmak gerekir. Hassas ciltlere zarar vermeyen yüksek ayar, orijinal gümüş bilezik seçeneklerini sitemizden inceleyebilirsiniz. 

Altın kaplama gümüş bileklik modellerimiz arasından hem sağlıklı hem de şık seçimler yapma imkanınız vardır. Tüm tasarımlarımızı kaliteli malzeme ve işçilikle tasarlıyoruz. Bu açıdan tüm koleksiyonlarımızı güvenle kullanabilirsiniz.

Altın Kaplama Gümüş Pırlantalı Yeşil Peri modelimiz çok zarif ve şık bir tasarım olarak değerlendirilebilir. Güneşin Yenilenişi, Sonsuz Doğa, Yeryüzü Tonları gibi tasarımlarımız modern stiller yakalamanızı sağlar ve cildinize dost takılardır. Hassas ciltlere sahip olanların da rahatlıkla takabileceği altın, altın kaplama gümüş, altın-pırlanta bilezik modellerinde sanatsal tasarım farkını doğadan ilham alan zarafet detaylarında görebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Hangi Takılar Alerji Yapmaz?
  • Yüksek ayarlı altın ve gümüş takılar, altın kaplama gümüş takılar, altın-pırlanta takılar alerji yapmayan takılardır.

  • Takı Cildi Tahriş Eder mi?
  • İmitasyon ve sahte altın ile düşük ayarlı gümüş takılar cildi tahriş eder. Özellikle nikel karışımlı olan imitasyon metal takılar ciltte tahrişe neden olur. Orijinal altın ve gümüş takılar cilde zarar vermez.

  • Cilt Rengime Göre Hangi Takıyı Takmalıyım?
  • Esmer ya da buğday tenliyseniz zümrüt yeşili taş detayları olan takıları tercih edebilirsiniz. Sarı altın-siyah renk uyumuyla tasarlanan takılarımıza da göz atabilirsiniz. Altın kaplama pırlantalı takılar da koyu tenlilere yakışan takılardır. Beyaz tenliyseniz akik taşlı takı tasarımlarımıza mutlaka göz atmalısınız. Altın malakit taşlı modellere de bakabilirsiniz. Altın-pırlanta takı modelleri hem koyu hem de açık tenlilere yakışacak modellerdir.

    Yorum yap