Altın Kolyeler Nasıl Temizlenir?

Kolyeler, geçmişten günümüze her toplumda kendine vazgeçilmez bir yer bulmuş aksesuarlardır. Değerli metallerle ve değerli taşlarla tasarlanmış farklı tasarımlar insanların boyunlarını süslemiştir. Günümüzde de bu durum değişmez. Kadınlar, erkekler veya çocuklar zariflik, şıklık, kombinlerin tamamlanması veya sevginin göstergesi gibi bir çok nedenlerle kolye kullanırlar. 

Kolyelerin yapımında kullanılan materyallerin başında ise altın gelir. Bu değerli metalin sıklıkla tercih edilmesi de büyük bir özenle tasarlanmış çok sayıda altın kolye tasarımlarının olmasını sağlamıştır. Bu geniş seçenek yelpazesi içerisinde de farklı ayarlara sahip altın ya da altın kaplama kolye çeşitlerine denk gelmek mümkün olur.

Altın kolyeler, kullanımı ve bakımı sırasında titiz davranılması gereken ürün çeşitleri olarak ön plana çıkar. Bu takıların bakımını ve temizliğini düzenli olarak yapmak uzun süre kararma ya da farklı problemlerle karşılaşılmasını önler. 

Altın Kolyelerinizle Güzelliğini Öne Çıkarın 

Runda olarak modellerimizi, özenle tasarlıyoruz. Birbirinden farklı model skalamız arasında hemen herkes kendi zevkine göre bir seçim yapabilir. 14 ayar altın kaplama kolye modelleri arasında ön plana çıkan çok sayıda alternatif vardır. Helios'un Işığı pırlantalı gümüş kolye modelimiz, kadınların kombinlerini ekstra şık bir hale getirir. Bununla beraber çiçek merdiveni kolyemiz de son dönemlerin favori modellerimiz arasında yer alır. 

Kolyeler, kadınların güzelliğini ve kombinlerin şıklığını artıran temel unsurlardan biridir. Yeniden Doğuş isimli 14 ayar altın kaplama pırlanta kolye modelimiz, şık ve zarif duruşu ile dikkat çeker. Özellikle göğüs dekoltesini seven kadınlar için bu model, son derece şık bir tasarıma sahiptir. Seçenekler arasında güvenle seçim yapabilirsiniz. 

Altın Kolye Bakımı Nasıl Yapılır? 

Altın kolyelerin düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Aksi takdirde kararma ya da buna benzer problemlerle karşılaşılabilir. Bu nedenle de belirli aralıklarla bakım ve temizlik işleminin yapılması tavsiye edilir. 

Altın, genel olarak temel maden şeklinde aksesuar çeşitlerinde kullanılır. Altın kolyeler de bu aksesuar arasında yer alır. Altın kolyelerin bakımı ile bazı ufak noktalara dikkat etmek gerekir. Altın kolyelerde taş bulunup bulunmaması ve kullanılan taşın sahip olduğu özellikler gibi detaylar kapsamında bakım süreci de değişiklik gösterir. 

Altın kolyelerin üzerinde eğer herhangi bir yağ birikmesi ya da kir gibi durumlar yoksa, kuyumculardan temin edilebilecek parlatıcı ürünler kullanılabilir. Söz konusu olan parlatıcı, yumuşak yapılı bir bez yardımı ile altın kolyelere uygulanabilir. Bu sayede de kolyenin parlamasını sağlanabilir. Fakat bu işlemi, düzenli biçimde yapmak son derece önemli bir noktadır. Düzenli şekilde gerçekleştirilen silme işlemi sayesinde kolyeler, ilk günkü parlaklıklarını korur. Bu sayede de göz kamaştırıcı ve ışık gibi parlayan takımlara kolayca sahip olabilirsiniz.

Altın Kolye Nasıl Temizlenir? 

Altın kaplama gümüş kolye modellerinde ya da diğer seçeneklerde yağ birikimi gibi bir kirlenme varsa ilk etapta ılık suyun içine birkaç damla organik içerikli deterjan damlatılmalıdır. Ardından ılık suyun içine nemlendirici gibi ekstra maddeler içermeyen sıvı sabun veya şampuan damlatılabilir. Elde edilen bu karışım, her çeşit altın takı temizliğinde kullanılabilir.

Altın kolyelerde herhangi bir renk değişiminin meydana gelmemesi adına temizlik yaparken sıcak su kullanılmamalıdır. Sıcak su kullanılması durumunda ise altın kolyelerde soyulma ya da renk solması meydana gelir. Altın kolyelerin ılık su ile deterjandan elde edilmiş solüsyonda ortalama 3 ile 5 dakika kadar bekletilip bakımı yapılabilir. Sonrasında ise orta sertlikte bir fırça ile nazik şekilde kolyeler fırçalanıp temizleme işlemi yapılabilir. 

Pırlanta Taşı Nasıl Temizlenir? 

Pırlanta, yeryüzündeki en önemli taşlardan birisidir. Çoğu zaman takılarda da bu taşa denk gelmek mümkündür. Altın kaplama gümüş pırlanta kolye ve diğer modellerimizin taş kısımlarının temizliği de önemli detaylardan biridir. Pırlanta taşı temizliği için profesyonel anlamda destek almak daha doğru olur. Ancak böyle bir imkan yoksa evde de denenebilecek bazı yöntemler vardır. 

Pırlanta taşı temizliğinde kullanılan en pratik yöntemlerin başında diş macunu gelir. Yumuşak yapılı bir diş fırçasına macun sürüp adeta diş fırçalar gibi taşı fırçalayıp durulamadan havlu ile temizlemek gerekir. Bu işlemin ardından pırlanta taşı, son derece parlak bir görünüme kavuşur. Pırlanta taşı temizliğinde kesinlikle ev için kullanılan kimyasal içerikli malzemelerden uzak durulması gerekir.

Her Elbisenize Eşlik Edecek Şık ve Hijyenik Takılar

Runda olarak sizlere sunduğumuz yelpazede farklı zevklere yönelik ürün çeşitlerimiz mevcuttur. Etnik Uyum 14 ayar altın kolye modelimiz, farklılık arayan kişilerin beğenisini kazanır. İdeal zincir uzunluğu ile farklı kombinlere rahatlıkla eşlik eder. Modellerimizin hem kullanımı hem de bakımı son derece rahattır. 

14 ayar altın kader çarkı kartı tarot kolye modelimiz de farklı yaş gruplarından kadınların dikkatini çeker. Üzerinde farklı şekillerin yer verildiği modellerimiz, parlak görünümü ve iddialı tasarımı ile tam not almayı başarır. Siz de şıklığınızı yansıtıp tarzınıza beğeni kazanmak istiyorsanız model skalamızı detaylı biçimde inceleyebilirsiniz. 

Altın Kolyelerinizi Temizlemezseniz Ne Olur? 

Altın kolyeler de tıpkı pek çok altın çeşidi gibi yatırım olasılığı göz önünde bulundurularak satın alınır. Bu noktada da düzenli bakım ve temizleme işleri ön plana çıkar. Ürünlerin zarar görmesi ilerleyen dönemlerde satarken değerinin düşmesine neden olur. Aynı zamanda kararma gibi olumsuz durumlar da meydana gelebilir. Bu nedenle düzenli temizleme yapılması tavsiye edilir. 

Yorum yap