Altın Nasıl Anlaşılır? Altının Altın Olduğu Evde Nasıl Anlaşılır?

Altın Nasıl Anlaşılır?

Altın nasıl anlaşılır sorusunun çok sayıda cevabı olsa da altının tam değerini ortaya çıkarmak için mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. Altın oldukça değerli maddeler arasındadır, dolayısıyla altının çok sayıda sahte versiyonu ortaya çıkarılmıştır. Bu versiyonlardan birçoğu oldukça gerçekçi bir şekilde piyasaya sürülür.

 

Elbette sahteyi gerçeğinden ayırt etmek mümkündür ancak her yöntem doğru sonuç vermeyebilir. Bu sebeple profesyonel kişilerden destek almak daha çok önem kazanır. Ancak kendi başınıza da bir noktaya kadar altının gerçek olup olmadığını ayırt edebilirsiniz.

 

Altının Altın Olduğu Evde Nasıl Anlaşılır?

Altının altın olduğu nasıl anlaşılır sorusunda en çok yanıt aranan durum ev koşullarında bunu nasıl anlayabileceğimizdir. Sahte altını gerçek altından ayırt etmenin bazı pratik yöntemleri bulunmaktadır. Bunun için ilk yöntem dikkatli bir şekilde bakmaktır. Çok basit gibi gözükse de saf altın araştırılırken altın yüzeyinin ciddi bir ölçüt olduğunu söyleyebiliriz.

Altının yüzeyinde gerçek olduğunu gösteren bazı işaretler olabilir, imalatçısının kim olduğu yazılabilir. Ayar bilgisine dair bilgiler olabilir. Gerçeklik veya orjinal altın arayışında yüzey dokusunun ve çeşitli şekillerin önemi büyüktür.

Özellikle altın kaplama yapılan malzemeler doku yönüyle çok gerçekçi olabilir ancak çeşitli ifadeler üzerinden doğru sonuca ulaşabilmeniz mümkündür. Evde altın nasıl anlaşılır sorusunun en kolay yanıtı da budur. Bunun dışında ısırarak, mıknatıs yardımı

ile kontrol ederek, seramik türü nesnelere sürterek ve yoğunluk testleri ile ev koşullarında altın araştırması yapılabilir.

 

Altının Altın Olduğu En Kolay Nasıl Anlaşılır?

En kolay altın anlama yöntemlerinden bir diğeri ağırlık testidir. Altın özgül ağırlık bakımından yüksek değerlere ulaşan bir elementtir. Bu nedende gerçek altın ürünleri diğer altın ürünlerine göre çok daha ağırdır. Benzer gözüken tam, çeyrek altın ya da reşat, kolye, bilezik gibi altından yapılan ürünlerle ağırlık kıyaslaması yapabilirsiniz. Ağırlık testinin dışında damga testi de altının altın olduğunu anlamanın diğer yollarından bir tanesidir.

Damga testinde altının üzerindeki damga detayları kontrol edilmelidir. Altının karatı ve saflığı gibi bilgileri imalatçı tarafından altının üstüne damgalanmaktadır. Eğer bir damga yoksa bile bu altın gerçek olabilir ancak profesyonel destek almadan bu tür altın ürünlerinin gerçekliğinden emin olmamalısınız. Damgalar saflık ve karat bilgileri dışında firmanın kendi amblemlerini de içerebilir.

Güvenilir markaların amblemlerini görüyorsanız bu altın gerçek olabilir. Ancak bu damgaların taklit edilebileceğini unutmamak gerekmektedir. Diğer testler ise renk testi ve fiyat testidir. Fiyat testi yine en basit yollardan bir tanesidir. Altın olduğu söylenmesine rağmen piyasa fiyatının çok altında satılan bir altın ürünü gerçek olmayabilir.

Bu tip dolandırıcılık denemelerine dikkat edilmelidir. Renk testinde ise altının bakır ve pirinç rengine kaçıp kaçmadığına dikkat edilmelidir. Eğer bu tip bir renk kayması söz konusu ise bu malzeme altın değil farklı ve basit bir elementten üretilen bir ürün olabilir.

 

Bir Altının Gerçek mi ya da Sahte mi Olduğunu Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Bir altının gerçek mi ya da sahte mi olduğunu anlamak için anlatılan tüm yöntemler bir noktaya kadar doğru sonuç almanızı sağlar. Eğer ciddi bir yatırım gerçekleştirilecekse altının veya altın içeren takı ürünlerinin güvenilir yerlerde satın alınması önerilmektedir.

Güvenilir mağaza ya da üreticilerin denetlendiğini ve çeşitli sertifikalara sahip olduğunu hatırlamak gerekir. Diğer birtakım merdiven altı yerlerde sahte, taklit edilmiş altın ürünlerine rastlayabilirsiniz.

Bir altının net bir şekilde gerçek olup olmadığını anlamak için ise profesyonel destek almak kesin sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.

Yorum yap