Hediye Seçimlerinde Altın Yüzük Tercihi Nasıl Yapılır?

Tüm dünyada yaygın bir aksesuar olarak kullanılan yüzüğün modası hiç geçmiyor. Kadın erkek fark etmeksizin pek çok insan farklı amaçlarla ve farklı stillerde yüzüklerle parmaklarını süslüyor. Altın yüzük denildiğinde ise işler biraz değişiyor. İşin içine yüzüğün kaç ayar olduğu, işçiliğinin nasıl olduğu ve en önemlisi rengi ya da süslemeleri giriyor. Tabii ki eğer yüzüğü kendimize alıyorsak altın yüzük seçme işlemi daha kolay oluyor. Hele ki bir kuyumcuya ya da takı satan bir mağazaya giriyorsak, deneyip parmağımıza tam olan yüzüğü bulabiliyoruz. Online alışveriş yapıyorsak da parmak ölçümüzü biliyor olmamız her şeyi çözüyor. Peki ya başkasına hediye olarak altın yüzük alıyorsanız? İşte işler şimdi işler biraz daha değişmeye başlıyor…

Altın Yüzük Hediye Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kişinin zevkini biliyorsanız; gelin, altın yüzük modellerini yakından tanıyalım.

Tektaş: Genellikle evlilik tekliflerinde kullanılır. Yaygın olarak beyaz altın ya da rose renklerde karşımıza çıkar.
Beştaş: Aşk, sadakat, huzur, mutluluk ve bereketi simgeleyen 5 taş altın yüzük, genellikle yıldönümü vb. özel günlerde alınan hediye yüzüktür. Tektaş ile birlikte kullanıldığında göz alıcı bir şıklık yaratır.
Tamtur: Tamtur altın yüzüklerin çevresi tamamen değerli taşlarla sarılıdır. İnce işçilik gerektiren bu yüzükler hediye amaçlı alınabilecek yüzükler arasında en iyi seçimlerden biri olabilir; çünkü kendisi sonsuzluğu simgeler. Yani yalnızca aşkınızın sonsuzluğunu değil, bir kişiye duyduğunuz köklü sevginin sembolü olarak da bu yüzüğü armağan edebilirsiniz.
Tria: Tria Latincede 3 anlamına gelir ve bu yüzük, isminin gücünü 3’ten alır. Yüzüğün üzerinde 3 tırnak olur ve her birinin içinde değerli taşlar yer alır. İşçilik gerektiren bu yüzüğün anlamı çok özeldir. Üzerindeki üç taş dünü, bugünü ve yarını simgeler. Bu nedenle hediye olarak alınabilecek çok özel bir yüzüktür.
Altın baget yüzük: Yüzeyi dikdörtgen ya da kare şeklinde tıraşlanmış ve ince işçilikle yüzeyine taşlar yerleştirilmiş altın baget yüzük, son yılların en moda altın yüzükleri arasında. Baget adını ise üzerindeki bu geometrik şekilden alıyor. Hediye altın yüzük için modern bir tarz arıyorsanız baget altın yüzükleri tercih edebilirsiniz.

Hediye Alacağınız Kişinin Parmak Ölçüsü

Hediye altın yüzük alırken parmak ölçüsünü bilmek en önemli önceliğimiz ama bu ölçüyü kuyumcuya gitmeden nasıl alacağımızı bilmek her şeyden daha önemli. Eğer hediyeyi alacağınız kişinin parmak ölçüsünü bilmiyorsanız ve bu hediye sürpriz bir hediye olmayacaksa ip ile ölçü almak en mantıklı ve en geleneksel yöntemdir. Bu ipin uzunluğu ile yüzüğün çapını ölçebilir ve doğru altın yüzük numarasını bulabilirsiniz. Eğer ki bu altın yüzük sürpriz bir hediye olacaksa işler değişir. Size verebileceğimiz ilk tavsiye tabii ki hediyeyi alacağınız kişinin halihazırda takmakta olduğu bir yüzüğünü kaçırıp ölçüsünü almak. Tabii ki imkanınız varsa… Böyle bir imkanınız olmadığında doğru yüzüğü bulamayacağınızı düşünmeyin. Size vereceğimiz ikinci tavsiye, parmağa küçük gelecek değil, büyük gelecek bir numara tercih etmeniz olacaktır; çünkü küçük yüzüğün genişletilmesi gibi bir çözüm yoktur ama büyük yüzüğü daralttırabilirsiniz.
Hediye altın yüzük almadan önce doğru parmak ölçüsünü alabilmeniz için şablona bakabilirsiniz:

Çap (mm)

Çevre (mm)

Ölçü/Numara

14,86

46,50

7

15,27

47,80

8

15,70

49,00

9

16,00

50,00

10

16,30

50,90

11

16,51

51,50

12

16,92

52,80

13

17,35

54,00

14

17,75

55,30

15

18,19

56,60

16

18,53

57,80

17

18,89

59,10

18

19,41

60,30

19

19,84

61,60

20

Sürpriz Yapacağınız Kişinin Zevkleri

Altın denilince akla ilk gelen sarı ya da kırmızı altın olsa da beyaz ve rose renkler de çok fazla tercih ediliyor. Bu nedenle altın yüzük deyip geçmemek lazım. Kimileri alaturka modellerden, renklerden ya da taşlardan hoşlanırken kimileri modern tarzları tercih edebiliyor. Hediye alacağınız kişi retro tarzlardan hoşlanıyorsa ona sarı ya da kırmızı altın yüzük alabilirsiniz. Ortasında yekpare şekilde büyük taş olan yüzükleri tercih edebilirsiniz. Taş rengi olarak kırmızı ya da yeşil renkleri seçebilirsiniz. Eğer ki hediyeyi alacağınız kişi daha modern tarzlarda ise ona beyaz ya da rose renkli bir altın yüzük alabilirsiniz. Pırlanta, elmas gibi taşları tercih edebilirsiniz.

Hediye Seçimlerinde Altın Yüzük Tercihi Nasıl Yapılır?

Hediye altın yüzük seçiminizi yaparken öncelikle hediyeyi alacağınız kişinin zevklerini ve yüzük modellerinin anlamlarını bilmeniz gerekiyor; çünkü altın yüzük modellerinin bazıları farklı anlamlar taşıyor. Bir diğer konu da tabii ki yüzüğün parmağa uyumlu olması. Bu nedenle parmak ölçüsünü bilmeniz de önemli. Hediye Altın Yüzük Nereden Alınır?Ve işte akıllardaki soruya geldik: Hediye altın yüzük nereden alınır? Altın yüzük alırken şıklığa önem verdiğiniz kadar doğaya da önem veriyorsanız tabii ki Runda Jewelry ilk tercihiniz olacaktır. Sürdürülebilir Runda altın yüzükler, taşlı ve taşsız modelleriyle her zevke hitap ediyor. Alaturka ve modern stiller, hediye seçiminiz için geniş bir dünya sunuyor. Siz de Runda Jewelry’nin doğa dostu altın yüzükleriyle hem sevdiklerinizin yüzünü gülümsetebilir hem de doğanın döngüsü ile uyum içinde olabilirsiniz.

Yorum yap