İnternet Üzerinden Altın Takı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çok çeşitli, geniş fiyat aralığına sahip, kaliteli ve güvenilir altın alışverişi arayan müşterilerin yeni merkezi olan internet, firmaların internet alışverişine özel sunduğu fırsatlar ile beraber çok daha fazla tercih ediliyor. Kombinlerinizle birleşerek güneşin ışıltısını üzerinizde hissettirecek altın takıları internet üzerinden alırken güven faktörü çok daha fazla önem kazanıyor. Özellikle pandemi sonrası değişerek daha dijital ve bireysel hale gelen alışveriş alışkanlıklarımız internetle olan ilişkimizi tekrar gözden geçirip, nasıl daha bilinçli bir dijital müşteri olabileceğimiz sorularını aklımıza getiriyor. 

İnternetten Altın Almak Güvenli Midir? 

İnternetten altın alırken birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz takdirde alışverişiniz çok daha güvenli, kolay ve verimli olabilir. Bu püf noktalardan ilki alışveriş yapmak istediğiniz sitenin sunduğu ödeme seçeneklerinin 3D Güvenlik Sistemi ile korunuyor olması, kart bilgilerinizi koruyarak, ödeme esnasında tüm adımları sizin kontrolünüzden geçiren bu sistem ile en çok dikkat edilmesi gereken ödeme adımını güvenle atmış olursunuz. 3D Güvenlik sistemi sunan markalar İyzico gibi bu hizmeti sağlayan ödeme aracı firmalarla iş birliği yaparlar. Fakat bu adıma gelmeden önce satın aldığınız altını size sunan markayı mercek altına almak gerekir. 

Altın Satın Alınan Sitenin Güveni Nasıl Ölçülür? 

Ödeme konusunda size güvenli bir alan sağlayan firmalardan alışveriş yapmayı tercih etmeden önce altın satın aldığınız sitenin müşterisine sunduğu güveni gözden geçirmemiz gerekir. İnternetten satın aldığınız altının karatı hakkında şeffaf bilgi veren ve sertifikalı altın satışı yapan siteleri tercih etmek bu sebeple çok önemlidir. Bunun yanı sıra iptal ve iade politikaları konusunda müşteri dostu firmaları seçmek ve önceki alıcıların deneyimlerine sitelerinde yer veren firmalardan alışveriş yapmak, alışverişin başından sonuna güvende hissederek daha keyifli alışveriş yapmanızı ve kötü sürprizlerle karşılaşmanızı engeller. Satış süreci öncesinde ve sonrasında müşterilerle iletişime açık olan ve anlayışlı müşteri hizmet ekibiyle aklınızdaki soruları cevaplayan ve mağduriyet yaşamınız durumunda sizin tarafınızda olan firmaları tercih etmek ise aradığınız güveni ciddi ölçüde artıran faktörlerdendir. Bunların yanında onaylanmış ve sertifika sahibi olmaya hak kazanmış internet alışveriş siteleri tercih etmek de alışveriş güvenliğini artırır. SSL Sertifikasına sahip onaylı internet alışveriş sitelerini seçmek güvenilir altın alışverişi yapacağınızı büyük oranda garantiler. SSL (Güvenli Yuva Katmanı) Sertifikası, alışverişin başından sonuna müşteri bilgilerinin ve

tercihlerinin korunduğunun belgesidir. Ülkemizde online yasal satış yapmaya müsait olan bir firma olabilmek için T.C. Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik Kayıt Sistemi'ne kayıtlı bir web sitesi olabilmek gerekir. 

İnternet Üzerinden Altın Takı Alındığında Nasıl Ulaştırılır? 

Alışverişinizin son aşaması olan kargolama, hem müşteri hem üreticinin ortak güvenini kazanmış firmalar tarafından gerçekleştirilmelidir. Bunun için çift taraflı garantili anlaşma hizmeti sunan kargo firmalarını tercih etmiş olan üreticileri tercih ederek mağduriyet riskinizi büyük ölçüde azaltmak mümkündür. Dünya çapında gönderim hizmeti sunan firmaları öncelikli olarak tercih ederek dünya pazarında da deneyim kazanmış ve profesyonel paketleme konusunda uzman, kaliteli markaları tercih etmiş olursunuz. 

Saydığımız tüm güvenlik özelliklerine sahip Runda bir kuyumcudan bile daha güvenli hizmet vermeyi görev edinmiştir. Runda altın alışverişinizin her noktasında müşteri dostu bir deneyim sunarak alışverişinizi güvenli ve keyifli kılar. Bilinçli üretim hassasiyetiyle ve el işçiliği ile ürettiği ilhamını doğadan alan altın takı tasarımlarını SSL ve RJC gibi çeşitli sertifikalarla, şeffaf bilgiye dayalı bir sistemle müşterilerine sunar. Alışverişin başından sonuna tercih ettiğiniz tüm iletişim kanallarıyla anlayışlı müşteri destek ekibine sahip olan Runda, ödeme aşamasında İyzico aracılığı ile 3D Güvenlik hizmeti sunarak sizi her aşamaya dahil ederek korur. Dünya çapında hizmet verdiği için profesyonel kargo ve paketleme hizmeti sunarak size kaliteli ve mutlu alışveriş imkanı sunar. 

Güneşin rengini ve parlaklığını yeryüzüne miras bıraktığı altın ile oluşturulan eşsiz tasarımlara, bilinçli üretimi güvenli ve müşteri dostu satış politikasıyla birleştiren Runda ile siz de sahip olabilirsiniz.

Yorum yap