Kendinize Uygun Altın Zincir Küpe Modelini Nasıl Bulabilirsiniz?

Şıklık ve zarafetin adeta temsili olan altın zincir küpeler, 80’lerde çok modayken son 10 yılda yine vitrinlerin gözdesi oldu. Tıpkı altın zincir kolyeler gibi çok fazla sayıda seçeneği olan altın zincir küpeler, seçim konusunu hayli zorlaştırıyor. Taşlı ve taşsız pek çok modeli bulunan bu tarz küpelerin seçiminde yüz tipi çok önemli bir konu. Yüz tipinize uygun altın zincir küpe tercihi hem küpenin modelini hem de yüz hatlarınızı çok güzel şekilde ortaya çıkarır. Hatalı seçimler ise küpeyi geri planda bırakabileceği gibi yüzünüzü olduğundan büyük ya da küçük gösterebilir. “Peki nedir bunun formülü?” diyecek olursanız sorunuza hemen yanıt verelim.

İnce uzun yüz tipleri: Bu tip yüz hatlarına sahipseniz uzun altın zincir küpeler tercih edebilirsiniz. Ucunda top ya da taş olan küpeler dolgun görünümüyle hem yüz hatlarınızı ortaya çıkaracak hem de şık bir görünüm sağlayacaktır.

Yuvarlak yüz tipleri: Yuvarlak yüz hatları, küpeyi gizleyebilir. Bu nedenle çekinmeden uzun, taşlı hatta biraz abartılı seçimler yapabilirsiniz.

Sivri çene yapısına sahip yüz tipleri: Bu tip yüz hattına sahipseniz küpenizin ucunda mutlaka bir ağırlık olmasına dikkat etmelisiniz. Taş ya da toplarla süslenmiş, uç kısmına doğru ağırlaşan küpeler size çok yakışacaktır. Çene kısmınızı daha dolgun tutarak yüzünüzün hatlarını yuvarlaştıracaktır.

Yuvarlak ve geniş çene yapısına sahip yüz tipleri: Yuvarlak bir yüz yapısına sahipseniz ve çene kısmına doğru genişleyen bir yüz yapınız varsa kalp şeklinde ya da altın salkım küpeler seçmelisiniz. Böylece uzayan zincirlerin üst kısmı kendini daha çok gösterecek, alt kısmı ise yüzünüzün biraz daha ince görünmesini sağlayacaktır. Kalabalık görüntü oluşturmadan şıklığınızı katlayacaktır. 

Altın Zincir Küpe Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Altın zincir küpe seçerken küpeyi ne amaçla ve ne sıklıkla kullanacağınız çok önemlidir. Küpeyi eğer ki bir sevdiğiniz için alıyorsanız küpenin modelini onun yüz tipine ve ten rengine uygun seçmelisiniz. Ten rengi esmer olan kişilere rose, beyaz altın ya da kırmızı altın seçebilirsiniz. Her altın rengi bu ten rengine yakışacaktır. Eğer ki beyaz tenli birine hediye alıyorsanız beyaz altından kaçınmalı, diğer altın renklerini tercih etmelisiniz. İşçiliği yüksek olan altın zincir küpeleri rahatlıkla hediye olarak tercih edebilirsiniz. Eğer altın zincir küpeyi kendiniz için alıyorsanız hemen yukarıda saydığımız yüz tiplerine bakmanızı öneririz. Yüz tipinize uygun altın zincir küpeyi bulduktan sonra bakmanız gereken diğer özellikler küpenin ayarı, işçiliği ve kullanım amacıdır. Küpenizi eğer ki gündelik hayatınızda sürekli takacaksanız düşük ayar değil, 22 ya da 24 ayar küpe tercih etmelisiniz. Ayarı düşük olan altın zincir küpelerin kullanım ömrü daha kısa olur. Tabii ki eğer ki küpenizi yatırım amaçlı alıyorsanız da ayar konusu önemlidir. Kar elde etmek istiyorsanız işçiliği düşük, ayarı yüksek altın zincir küpeler tercih etmelisiniz. İşçiliği fazla olan altın zincir küpeler satın alırken daha pahalıdır fakat satarken sizi zarara sokabilir. İşçilik payı küpenin fiyatından düşüleceği için satış fiyatını da düşürür. Bu nedenle işçiliği düşük altın zincir küpeler seçmelisiniz ki satarken kara geçebilesiniz. Diğer konu ise küpenin kullanım amacı. Küpenizi eğer ki özel günlerde birkaç saat için takacaksanız, ağır, ihtişamlı, uzun ve taşlı altın zincir küpeler seçebilirsiniz. Ağırlığı sizi bu kadar süre içerisinde yormayacaktır ama günlük yaşantınızda aksesuar olarak kullanacaksanız her giysi ile rahatlıkla kombinleyeceğiniz, ağırlığı ile sizi yormayan modeller seçmelisiniz.

Altın Zincir Küpe Kombin Önerileri

Altın zincir küpe taktığınız zaman, onu hangi takılarla ve hangi kıyafetlerle kombinlediğiniz çok önemlidir. Eğer boynunuzda altın zincir kolye varsa o kolyenin şekli ve rengi ile uyumlu bir altın zincir küpe tercih etmelisiniz. Kalın ve göze görkem bir altın zincir kolye, küpenizin daha sade olmasını gerektirir. Bu tip kolyelerle taşsız ve oldukça kısa altın zincir küpeler seçebilirsiniz. Eğer kolyenizin rengi beyaz altınsa rose ya da beyaz altın bir altın zincir küpe, en iyi tamamlayıcınız olabilir. Eğer sarı ya da kırmızı altın zincir küpe takıyorsanız mutlaka aynı renkte altın zincir küpe ile kombininizi tamamlamalısınız. Gelelim kıyafet kombinine… Kıyafetlerinizle uyumlu altın zincir küpe bulmanın en iyi yolu kıyafetinizin şıklık derecesine bakmak olacaktır. Eğer ki bir davete gidiyor ya da özel gün için giyiniyorsanız uzun, taşlı ve kalın altın zincir küpeler seçebilirsiniz. Eğer ki kıyafetinizin yakası kapalıysa kolye ile kombin yapmak yerine göz alıcı bir küpe ile sade ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Yakası açık bir kıyafet giyecekseniz uzun altın zincir küpelerinizi altın zincir kolyelerle tamamlamanız mümkün. Küpelerinizi günlük hayatınızda kullanacaksanız sade, taşsız ve orta uzunlukta küpeler tercih edebilirsiniz. Bu tip küpeler hem abartılı görünümden kaçınmanızı sağlayacak hem de kulaklarınızı yormayacaktır.

Altın Sallantılı Zincir Küpe'yi Nerelerde Bulabilirsiniz?

En şık altın zincir küpeleri bulmak için kuyumcularda gezmenize, vitrin vitrin bakmanıza gerek yok. Runda Jewelry’nin birbirinden zarif altın zincir küpeleri her yüz tipine ve her kullanım amacına uygun. Runda Jewelry altın zincir küpelerini ister hediye amaçlı alın isterseniz kendiniz için… Runda Jewelry’nin bazı tasarımlarında yer alan malakit taşıyla tanışmaktan bizce çok mutlu olacaksınız. Zarif mi zarif malakit taşı, yeşil rengiyle göz alır. Bu taşın kişilerin enerjisini temizleme özelliği vardır. Bazı inanışlara göre acıları azaltır, çakraları açar ve neşe getirir. Eğer astroloji ile ilgileniyorsanız, bu taşın büyüsüne mutlaka kapılacaksınız. Yengeç, ay, oğlak, terazi ve başak burcu iseniz malakit taşı sizin taşınız olacaktır çünkü astrolojide bu taşı bu burçlarla eşleştirirler.

Yorum yap