Altın Bileklik Nasıl Anlaşılır? Altın Bileklik En Kolay Nasıl Anlaşılır?

Altın, yüzyıllardır en değerli madenlerden biri olarak kabul edilir. Altını diğer madenlerden ayrıştıran birçok özellik vardır. Bunlardan en önemlisi ise altının manyetik alan oluşturmamasıdır. Diğer özelliklerine değinecek olursak, altının özgül ağırlığı oldukça yüksektir. Bu nedenle de imitasyon takılara göre daha ağırdır. Mücevher sektöründe çokça tercih edilen 22 ayar altın, tok bir sese sahiptir. Daha düşük ayardaki altınlar ya da sahte takılar, daha tiz bir ses çıkarır.

Altın takılar satışa sunulurken sahip olduğu ayar ve saflık takıların üzerine damgalanır. 916, 750, 585, vs. gibi sayılar; altının ayarını anlamamızı sağlar. Ayrıca altın takıların üzerinde 22K, 18K, 10K gibi ayar bilgileri de olabilir. Mücevher sektörüne baktığımızda genellikle farklı takılarda farklı ayar altınların tercih edildiğini görürüz. Örneğin; bileziklerde daha çok 22 ayar; pırlanta ve değerli taşlarda 18 ayar; daha günlük takılarda ise 14 veya daha düşük ayarlarda altın kullanılır.

Altın Bilekliğin Altın Olduğu Evde Nasıl Anlaşılır?

altın bilekliğin altın olduğu evde nasıl anlaşılır

Altın bilekliğin gerçek mi yoksa sahte mi olduğu, bazı detaylara dikkat ederek anlaşılabilir. Evde bulunan bir mıknatıs, bu konuda size yardımcı olacaktır. Çünkü altın madeni; mıknatısa tutulduğunda çekime karşı koyması gerekir. Eğer altın takı, mıknatıs tarafından çekiliyorsa takının orijinal yerine sahte olma ihtimali oldukça yüksektir.

Altın Bileklik En Kolay Nasıl Anlaşılır?

Bir bilekliğin altın olduğunu anlamanın en kolay yolu; takıyı elinize aldığınızda altının ayarı ve saflığı ile ilgili bilgi veren bir damganın olmasıdır. Altın bilekliğin iç kısmında bu damgayı göremediğinizde, o takının sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Bir Altın Bilekliğin Gerçek mi Sahte mi Olduğunu Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Altın bir bilekliğin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlamanın birçok gerçeklik yöntemi vardır. En basit yöntem yukarıda da bahsettiğimiz mıknatıs yöntemidir. Gerçek bir altın mıknatıs tarafından çekilmez. Diğer bir yöntem, takının ağırlığına bakmaktır. Çünkü altının ağırlığı fazladır. Elinizdeki takı hafifse sahte olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca gerçek bir altın takının ayarı ve saflığı takının üzerinde damgalı olarak bulunur. Takının gerçek olup olmadığından emin olmak için bu damgayı kontrol etmek gerekir. Ayar ve saflık damgasının yanında birçok altın takıda firmanın da damgası bulunur. Takının gerçekliğine dair tam bir güven sağlanabilmesi için firma damgası da oldukça önemlidir. Her madenin kendine özgün bir rengi vardır. Özellikle sarı altın, bakır ve pirinçten kolaylıkla ayrıştırılır. Bu yüzden takının rengini de göz önüne almakta fayda vardır.

Altın bilekliğin gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır

Altın, geçmişten günümüze her zaman çok değerli kabul edilmiş ve bu değerini hep korumuştur. Bu yüzden de pahalı bir madendir. Seçtiğiniz altın takı, ucuz bir fiyata satılıyorsa bu, şüphelenmeniz gereken bir durumdur.

Birçok takı, altın kaplama olarak satışa sunulur. Bunu anlamanın yöntemi ise altın takının üstüne bir damla nitrit asit damlatmaktır. Asit yeşile dönerse takı ya altın kaplamadır ya da metaldir. Asit altın rengine dönerse altınla kaplamış pirinçten; süt rengine dönerse altınla kaplanmış gümüşten; hiçbir değişiklik olmazsa da gerçek bir altından üretilmiştir.

Yorum yap