Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır? Gümüş Bileklik Parlatma Yöntemleri Nelerdir?

Gümüş; dekorasyondan takıya kadar birçok farklı alanda kullanılan oldukça değerli bir madendir ve değerini yıllardır korumaktadır. Parlak yapısıyla özellikle mücevher sektöründe bileklik, küpe, kolye, alyans gibi takıların tasarımında sıklıkla tercih edilir. Yüksek bir kaliteye ve dayanıklılığa sahip olmasının yanı sıra altına göre daha uygun bir fiyatının olması da gümüşün tercih edilmesinde önemli rol oynar. Böylece gümüşten yapılan takılar ile uygun fiyata şık ve tarz aksesuarlara sahip olunabilir.

Gümüş Bileklik Nasıl Parlatılır?

Gümüş ile tasarlanan bileklikler özellikle kullanım şartlarına ve ortama bağlı olmak üzere zamanla kararabilir. Örneğin; ter, kir, nem ya da yağ gibi faktörler gümüş takıların kararmasına neden olabilir. Bu da takının ilk günkü gibi hoş görünmemesi sonucunu doğurur. Böyle bir durum yaşandığında gümüş bilekliğin parlatılması gerekir. 

Gümüş Bileklik Parlatma Yolları Nelerdir?

gümüş bileklik parlatma yolları

Gümüş takılar, bu takıları üreten firmalar tarafından kolaylıkla ve hızlı bir şekilde parlatılabilir. Gümüş bilekliğinizde kararma sorunu yaşadığınızda bu takıyı satın aldığınız firma ile iletişime geçerek firmanın parlatma işleminden faydalanabilirsiniz.

Gümüş Bileklik Parlatma Hizmetinin Fiyatı Ne Kadar?

Gümüşten yapılan kolye, bileklik, küpe, alyans gibi takıları tasarlayan ve satışa sunan firmalar, genellikle parlatma hizmetini ücretsiz olarak sunarlar. Gümüş bileklik parlatma hizmetinden faydalanmak isteyen kişiler, ilgili firmanın müşteri temsilciliğine ulaşarak bu hizmet ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirler.

Kararan Gümüş Bileklik Evde Nasıl Parlatılır?

gümüş bileklik evde nasıl parlatılır

Zamanla kararan gümüş bileklikleri evde kolaylıkla parlatmak mümkündür. Bunun için limon, sirke, karbonat, diş macunu, tuz gibi malzemeler kullanılabilir.

Tuz ve Limon ile Gümüş Bileklik Parlatma

Her evde bulunan tuz ve limon ile kararan gümüş bileklikler parlatılabilir. Bir kabın içerisi, ılık su ile doldurulur ve içine birkaç damla limon sıkılıp bir kaşık tuz ilave edilir. Gümüş bileklik bu karışımın içerisinde yarım saat bekletilir. Ardından suyla durulanır ve bir bez ile kurulanır.

Sirke ve Karbonat ile Gümüş Bileklik Parlatma

Bir miktar suyun içerisine 2 kaşık sirke eklenir ve kaynatılır. Kaynayan suya 2 kaşık karbonat eklenir. Gümüş bileklik bu karışımın içerisine koyulur ve en az yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonrasında bileklik suyla durulanır ve bez ile kurulanır.

Diş Macunu ile Gümüş Bileklik Parlatma

Bir pamuğa ya da kullanılmayan bir diş fırçasına diş macunu sıkılır ve gümüş bileklik ovulur ya da fırçalanır. Bileklik durulanmadan yarım saat boyunca ılık su dolu bir kapta bekletilir. Ardından suyla durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.

Karbonat ile Gümüş Bileklik Parlatma

Su dolu kabın içerisinde bir miktar karbonat eklenir. Yumuşak bir bez, bu karışım ile ıslatılır ve gümüş bileklik hafifçe ovularak parlatılır. Bileklik yeteri kadar parladığında suyla durulanır ve kurulanır. 

Yorumlar 2

Thanks for giving full information about Jewellery Sets. You can also check at https://www.maniramjijewellers.in

Maniramji Jewellers Şubat 07, 2024

Nice post! This blog is very interesting to read. I really appreciated your blog. Thank you for sharing with us. Want to know more about silver jewelry then visit New Silver Shop website.

New Silver Shop Mart 24, 2023

Yorum yap