Altın Hangi Toprakta Bulunur? Altın Hangi Renk Topraktan Çıkar?

Altın Hangi Toprakta Bulunur?

Dünya’nın dış katmanın yaklaşık olarak milyarda üçünü oluşturan ve bu nedenle çok nadir bir madde olan altın, tarih boyunca en değerli doğal kaynaklardan biri olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle de geçmişten günümüze, insanlık tarafından altına karşı hep büyük bir ilgi olmuştur ve bu ilgi bugün de devam etmektedir.


İnsanlar, neredeyse her uygarlık tarafından değerli olarak kabul edilmiş altını bulmak için sürekli çalışmışlardır. Bu çalışmaların sonucunda da bu değerli madeni bulabilmek için birçok yol geliştirmişlerdir. Bitkileri ve toprağı, yani kısacası doğayı takip etmek her zaman en önemli nokta olmuştur. 


Altın adı verilen değerli maden, büyük parçalar yerine daha çok küçük pullar ya da kayaların içinde ince şeritler halinde bulunur. Kayalarda yer alan altın neredeyse her zaman saf halde bulunurken büyük altın parçalarına külçe, küçük parçalara ise altın tozu denilmiştir.

Altın Hangi Renk Topraktan Çıkar?

Toprak rengi ya da toprak rengindeki değişiklikler, altın bulmada yardımcı olabilir. Yoğun demir içeren topraklar, daha çok sarı veya kırmızı tonlarındaki topraklardır. Bu topraklar, demirin oksitlenmemiş olduğu durumda siyah renkli de olabilirler. Demir veya diğer ağır metallerin bulunduğu topraklarda altın da bulunabilir. Ayrıca bazı toprak veya kayalar, yeraltındaki tortu birikintilerinden gelen asit nedeniyle çevresindeki toprak ya da kayalardan daha açık bir renge sahip olabilirler. Bu da altının o kayaya veya toprağa yakın olabileceğine dair bir ipucu verir.

Altın Hangi Tip Toprakta Oluşur?

Altın denince ilk akla gelen toprak türü ‘kara kum’dur. Kara kum olan yerde kesinlikle altın vardır denemese de bu toprak türünün çok sayıda mineral ve ağır metal içerdiği bilinmektedir. Altın da en ağır metallerden biri olduğu için altın arayanların en çok baktığı topraklar, kara kumdur. Volkanik kül içeren topraklar ve daha çok çöllerde görülen kırmızı topraklar da yine altın arayan kişilerin sıklıkla baktığı topraklar olur. 


Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır. Ayrıca kirli kuvarsların içinde bulunan kahverengi ya da turuncu parçalar da altına yakın olunduğunun bir işaretidir. Kirli kuvarsın özelliklerinden biri de kırılgan olmasıdır. Kirli kuvars kayalar, çekiç ya da kürek yardımıyla kolayca kırılabilir. Bu kayalar kırıldığında ince şeritler halinde bulunan saf altına ulaşılabilir.


Farklı kaya türlerinin temas ettiği noktalar, altının yakınlarda olabileceğinin başka bir işaretidir. Farklı kaya türleri 90 derece açıyla bir araya geldiğinde ortaya çıkan basınç ve bu basınçtan kaynaklanan yüksek sıcaklıklar kayalarda çatlakların oluşmasına neden olur. Altın da bu ısıya maruz kalarak sıvılaşır ve yüzeye doğru itilir. Bu süreçte yavaş yavaş soğuyarak katı bir form ile karşımıza çıkabilir. 

Yorumlar 13

dagda bi magaa va giişi yvalak 50 cm çapinda aşagi iniliyo 2.5 mete 5 mete kada ileliyo ve dvalai sanki sivanmiş dmdz ve dvalda işik koymak için yele va zeminde çatlak olşmş tektim ben koktm çiktim inceleyemedim gizli bi odasi vamidi acaba eskiden manastimiş civala topak yok sif kaya oylmş.

alex kiliç Haziran 29, 2024

Topragı kazıdığımda ilk azıda nomal toprak atmış yetmiş cm sonra ince tertemiz elenmiş gibi kum çıkar 30,40 cm kalınlığına bir kum tabakası onan sonrası bir 30,40 cm kalınlığında simsiyah bulgur gibi kum çıkıyor

Muhammet akyürek Haziran 17, 2024

Thanks for the good information

Mehdi Mart 04, 2024

i have black tourmaline anyone who can buy

peter Ocak 19, 2024

Bildiğimiz oyma haç işareti var ve nasıl çözümlene bilir yardici olabilecek biri varmı haç saklı bir hactır su yoluyla ancak gorülebiliyor yardımcı olabilecek biri varmi

Adnan Kasım 27, 2023

O sözünü ettiginiz basınç herhangi bir dönemde olmuyor. Gezeğenin oluşum sürecinde veya any tektonik aktivitelerde olabilir.

Ibrahim Koc Kasım 17, 2023

I have almost 26 acre of land and party of the the soil is black there is quartz Rock
How can l detect that gold is there l need help on it

Samuel obong Ağustos 15, 2023

Isha’llah you can help me cash in on the gold I found…

(qayyim) rashone Christopher kaleem Terrell Temmuz 01, 2023

Kesin hazine olduğunu bildiğim kısmen güvenli bir yer var ücretli bilgi vereceğim hazine yoksa para iade. Bictigim değer 1.000.000 TL. Paraya ihtiyacım olduğundan değil hobi olarak yapıyorum. Kolay parayı maddi alemde kullanmak daha çok işime geliyor. Güvenli yeri ve derinliği kesin olarak belli belkide iki günde çözülebilecek diğer şeylerle ilgilenmiyorum.kesin ilgilenenler için tulay.seckin@outlook.com

Nesre Haziran 08, 2023

Kesin hazine olduğunu bildiğim kısmen güvenli bir yer var ücretli bilgi vereceğim hazine yoksa para iade. Bictigim değer 1.000.000 TL. Paraya ihtiyacım olduğundan değil hobi olarak yapıyorum. Kolay parayı maddi alemde kullanmak daha çok işime geliyor. Güvenli yeri ve derinliği kesin olarak belli belkide iki günde çözülebilecek diğer şeylerle ilgilenmiyorum.kesin ilgilenenler için tulay.seckin@outlook.com

Nesre Haziran 08, 2023

I am into panning and buying gold as well as mining gemstones in my area and therefore Iam doing research for better prospects.

Tony Langos Haziran 01, 2023

Usta kireç taşının kristalize olmuş haline çok rastlıyorum kireç taşının olduğu yerlerde altın bulunurum.

Şevket kök Mayıs 22, 2023

Kara mum diye bir toptak turu yok..
Siz buraya bunu yazmissiniz , millette sizden copy paste yapmis ve tam bir yanlis bilgi kaynagi olmus durumdasiniz..

Mustafa Mart 03, 2023

Yorum yap