Cilt Tonuna Uygun Takı Nasıl Seçilir?

Takı seçerken yeni tasarımlara, malzemesine, yaşam tarzımızı ne kadar yansıttığına, takı modasına vs. bakıyoruz. En moda takılar arasından dilediğimizi seçmeye odaklanıyoruz. Seçimlerimizi yaparken bu kriterleri göz önüne almalıyız tabii ki fakat nasıl bir parfüm herkeste farklı kokarsa takıların duruşunun da kişiden kişiye değiştiğini unutmamalıyız. Bu yüzden takı seçerken saçımızı, yüzümüzün şeklini ve cilt tonumuzu da düşünmeliyiz. Peki cilt tonuna uygun takı nasıl seçilir? Bu sorunun cevabını öğrenmek için ilk olarak ten rengi alt tonunuzu belirlemeniz gerekir.

 

Cilt alt tonu nasıl belirlenir?

 

Cilt alt tonunuzu belirlemek için güneşli bir günde damarlarınıza bakmanız yeterlidir. Gün ışığında bileklerinizdeki ya da şakaklarınızdaki damarlara baktığınızda yeşil renkli damarlar görüyorsanız sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer mavi renkte damarlar görüyorsanız sizin cilt alt tonunuz soğuktur. Hem yeşil hem mavi damarlar görenler de nötr cilt alt tonuna sahiptir.

 

Soğuk cilt alt tonu

 

Cilt altında pembe pigmentleri yoğun olan kişiler, soğuk cilt alt tonlu olarak gruplandırılır. Bu kişiler sanılanın aksine sadece beyaz tenli olmazlar. Esmer biri de soğuk cilt alt tonuna sahip olabilir. Özellikle mavi, mor, koyu bordo ve açık pembe tonları soğuk cilt alt tonuna sahip kişilere oldukça yakışır. Gümüş ya da beyaz altın ile tasarlanan takılar bu kişilerin cildiyle oldukça uyumlu olur. Eğer sizin de cilt alt tonunuz soğuksa takı yapımında safir, ametist gibi taşların kullanıldığı takıları tercih edebilirsiniz.

 

Sıcak cilt alt tonu

 

Cilt altındaki pigmentleri sarı olan kişiler, sıcak cilt alt tonuna sahiptir. Bu kişilere turuncu, turuncuya yakın kırmızı ve yeşil tonları daha fazla yakışır. Sıcak cilt alt tonlu biriyseniz yakut, zümrüt gibi takı malzemelerinin kullanıldığı takılar size oldukça yakışacaktır. Ayrıca altın ve bakır renkli tasarımlar da bu kişiler için doğru seçim olacaktır.

 

Nötr cilt alt tonu

 

Nötr cilt alt tonuna sahip kişiler, diğerlerine göre çok daha şanslıdır çünkü bu kişiler takı üretiminde hangi malzemenin kullanıldığından bağımsız olarak diledikleri takıyı seçebilirler.

Yeni moda takılar arasından kendi beğenilerine göre istedikleri takıyı kullanabilirler.

 

 

 

 

 

Cilt tonuna uygun takılar

 

Cilt alt tonlarının yanı sıra ten renginiz de doğru takı seçimi için size ipucu verebilir. Beyaz ve buğday tenli kişilere gümüş takılar, esmer tenli kişilere de altın ya da rose gold takılar daha çok yakışır.

 

Runda’nın modern takıları arasından size en yakışanı bulun!

 

Runda’nın geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak takı tasarımından ambalajlamaya kadar çevre dostu üretim ile oluşturduğu takı koleksiyonları; kolyeden yüzüğe, bileklikten küpeye kadar pek çok seçenek sunar. Doğaya duyduğu saygıyı takıların hammaddesinden birçok noktaya kadar gösteren bir takı tasarım markası olan Runda ile siz de cilt alt tonunuza uygun takıyı seçebilir, en trend takılar ile modern bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Yorum yap