Gümüş Yüzük Nasıl Parlatılır?

Gümüş Yüzük Parlatma


Gümüş yüzükler hem kadınlar için hem de erkekler için günlük hayatta sıklıkla tercih edilen bir aksesuardır. Gümüş yüzükler; kullanım ve çevre şartlarına göre zamanla kararabilir ve ilk günkü parlaklığını kaybedebilir.

Ayrıca yüzükler; ellerin çevreyle fazla temasından kaynaklı olarak kolye, küpe, bileklik gibi diğer takılara göre parlaklıklarını daha hızlı kaybedebilirler.

Gümüş yüzükler parlaklığını kaybettiğinde satın alınan yerden parlatma hizmeti alınabileceği gibi evde bulunan bazı malzemelerle de yüzüğün eski parlaklığına kavuşması sağlanabilir.

Gümüş Yüzük Parlatma Yolları Nelerdir?

Gümüş yüzükler zamanla parlaklığını kaybedip kararabilirler. Diş macunu, limon, sirke su ve karbonat ile evde gümüş yüzük parlatma yöntemleri bulunmaktadır.


Gümüş Yüzük Parlatma Hizmetinin Fiyatı Ne Kadar?

Evde gümüş yüzük parlatma dışında gümüş yüzük parlatma hizmetleri bulunmaktadır. Hizmetin verildiği yere göre gümüş yüzük hizmeti fiyatları değişmektedir.


Kararan Gümüş Yüzük Evde Nasıl Parlatılır?

Kararan ve eski parlaklığını kaybeden gümüş yüzükleri evdeki malzemeler ile parlatmak mümkündür. Her evde bulunan birkaç malzemeyi kullanarak hazırlanan karışımlar ile kararan gümüş yüzükler kolaylıkla parlatılabilir.

 

Diş macunu ile gümüş yüzük parlatma:

Kararan ya da eski parlaklığını kaybeden gümüş yüzüğe yumuşak kıllı bir fırça ya da bir peçete yardımıyla diş macunu sürülür ve yavaş hareketlerle yüzük fırçalanır ya da ovulur. Gümüş yüzük, ılık su dolu bir kabın içinde 30-40 dakika kadar bekletilir ve ardından bol su ile yıkanır. Yumuşak bir bez ile kurulanır.

Limon ile gümüş yüzük parlatma:

Asidik bir yapıya sahip olan limon; bu özelliğinden dolayı parlatma etkisine sahiptir. Bir kabın içerisinde 2-3 yemek kaşığı limon suyu, bir miktar su ve bir çorba kaşığı tuz karıştırılır. Gümüş yüzük bu kabın içerisine konur ve 30 dakika kadar bekletilir. Ardından bol su ile durulanır ve bir bez ile kurulanır.


Sirke, su ve karbonat ile gümüş yüzük parlatma:

Bir miktar suyun içine iki yemek kaşığı sirke ve iki yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüş yüzük, bu karışımın içine konur ve 30 dakika boyunca bu karışımın içinde bekletilir. Ardından bol su ile durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.


Gümüş Yüzüğün Kararmaması için Dikkat Edilmesi Gerekenler


Gümüş yüzüklerin kararmasını yavaşlatmak için ev işi ya da spor yaparken yüzüğü çıkarmak gerekir. Gümüş yüzükler, saklama alanında birbirlerine değiyorlarsa birbirlerini çizebilirler ve bu da kararmalara neden olabilir. Bu yüzden gümüş yüzükler birbirlerinden ayrı olarak saklanmalıdırlar.

Gümüş yüzükler hava ile temas ettikçe oksitlenebilirler. Bu yüzden gümüş yüzükleri; güneş ışığı almayan, kuru ve serin bir yerde saklamak tavsiye edilir.
Gümüş yüzüklerin kararmaması için aseton, klor, parfüm gibi kimyasallardan uzak tutulması gerekir.

Yorum yap