Properties of Diamond Stone

Kristal bir karbon şeklinde olan elmas, şeffaf mücevher kalitesinde çok özel bir değerli taştır. Elmas kelimesinin kökeni Yunanca adamas kelimesine dayanır. Bu kelime de ''yenilmez'' anlamına gelir. Çünkü elmas dünyanın en sert maddesi olduğundan bu adı almıştır. 

Işığın her yöne aynı hızda kırılmasını sağlayan güçlü, üç boyutlu kübik bir yapıya sahiptir. Bu yapıyı meydan getiren taşın kendi oluşumudur. Elmas sıcaklığın en az 1050°C olduğu 140 kilometrenin üzerindeki derinliklerde oluşur. Karbon atomlarının oluşturdukları kovalent bir tetrahedral bağ, miyarlarca yıl devam eder. Tüm dünya üzerinde 30'dan fazla ülkede elmas yatakları bulunur. 

Genellikle elmas ve pırlanta iki farklı taşmış gibi algılanır. Ancak bu ikisi arasında bir fark yoktur. Çünkü pırlantanın işlenmemiş haline elmas denilir. Farklı kesim şekilleri belirlenir ve sonrasında da pırlanta adını alır. Günümüzde elması işleyerek farklı değerli metallerle bir arada kullanarak çok çeşitli tasarımlar dizayn edilir. Pırlanta takılar ışığın sanatını yansıtan çok şık ve etkileyici takılardır. Runda olarak sizin için tasarladığımız ışığınızı ortaya çıkartacak şık ve zarif modellerimiz arasından seçim yapabilirsiniz.

Pırlantalı Takılarla Şıklığınızı Ön Plana Çıkarın

Pırlanta öylesine güzel bir değerli taştır ki hangi takıda olursa olsun mükemmel şıklığı yakalamanızı sağlar. Bu takılarla tamamlanan kombinler çok daha zengin görünür. 

Ayrıca pırlantanın yok edilemez oluşu da bu değerli taşı aşkın evrensel sembolü haline getirmiştir. Yunanlılar elmastaki sönmeyen ışığın aşkın sönmeyen alevini temsil ettiğine inanırdı. Bu sebeple de geçmişten günümüze halen pırlanta gümüş yüzük gibi pırlantalı tasarımlar aşkın ifadesi olarak tercih elden takılar arasında yer alır. 

Pırlanta camdan dört kat daha fazla yansıtıcıdır. Takılarda ışığın eşsiz yansımalarını ortaya koyar. Pırlanta takılar eski zamanlar kralların, kraliçelerin, prenslerin, prenseslerin takabildiği özel takılardı. Günümüzde ise herkes kendini mükemmel hissetmek için harika pırlanta takı seçeneklerini değerlendirebilir. Pırlanta takılarla ışığınızı ortaya koyabilir, göz kamaştırıcı şıklığınızla her yerde parlayabilirsiniz. 

Etkileyici Doğal Taşlar ile Şık Takılar

Milyarlarca yıldır doğal taşlar mücevherden şifaya birçok alanda kullanılır. Etkileyici görünüm ve özellikleriyle doğal taşlar benzersiz takı tasarımlarına ilham verir. Amozonit, kehribar, ametist, akumarin, mercan, aytaşı gibi görünüm ve özellikleri farklı olan birçok doğal taş takılarda şık tasarımlara dönüşür. Örneğin; aytaşı renk ve ışık oyunlarıyla eşsiz seçeneklerden birisidir. Amozonit ise cesaret taşı olarak bilinir ve gümüş takılarda sıklıkla tercih edilir.

Morun her tonunu bulabileceğiniz ametist de takı tasarımlarında çok popüler olan bir doğal taştır. Bu doğal taşlar yarı değerli taşlar olarak ifade edilir. Zümrüt, yakut, safir ve elmas ise yüksek değerli taşlardır. 

Pırlanta gümüş küpe gibi şık takılar elmasın mükemmel şıklığını ortaya koyan takılardır. Doğal taşlardan kolye, küpe, bilezik gibi farklı takı seçenekleri tercih edilebilir. Rengine, berraklığına, kesimine, karat aralığına göre farklı seçenekler sunan pırlanta gümüş kolye gibi takılar arasından sizi yansıtan modelleri seçebilirsiniz. 

Pırlantanın Özellikleri Nelerdir?

Pırlanta dünyadaki en sert madde olan elmastan elde edilir. Elmas sevginin, gücün ve saf doğal güzelliğin zamansız ve kalıcı bir sembolüdür. Kübik (izometrik) bir düzende kristalize edilmiş karbon atomlarının kimyasal bileşimidir. 

Elmasın parlaklığı ve parıltısı, onun en değerli özellikleridir. Bir elmasın parlaklığı kırılma, yansıma ve dağılma özelliklerinden kaynaklanır. Elmasların renkleri, berraklıkları, parlaklıkları, ağırlıkları birbirinden farklı olur.  

Bilinenin aksine elmaslar renksiz değildir. Elmaslar sarımcı ve kahverengimsi renk tonlarına sahip olur. Çok az bir yüzdede elmas tamamen renksiz olabilir. Renksiz elmasları derecelendirmek için endüstri standartları şöyledir;

  • DEF - renksiz
  • GHIJ – neredeyse renksiz
  • KLM – soluk sarı
  • NOPQR – çok hafif
  • STUVWXYZ – hafif

The clarity of the diamond, on the other hand, refers to the purification of residues and stains. The degrees of diamond clarity are determined as follows;

  • FL (Flawless) – No residue or defects are visible under 10x magnification.
  • IF (Internal Flawless) – No residue is visible under 10x magnification.
  • VVS1, VVS2 (Including Very Very Slight) – barely noticeable and very small residues can be seen under the microscope.
  • VS1, VS2 (Slightly Included) – Small inclusions that are effortlessly visible under 10x magnification.
  • SI1 and SI2 (Slightly Included) – Inclusions easily recognizable under 10x magnification.
  • I1, I2 and I3 (Included) – obvious inclusions visible to the naked eye.

Diamond cut quality is also evaluated as "Excellent, Very Good, Good, Moderate and Poor". Diamonds with a high quality cut standard provide maximum reflection, brilliance and shine. Diamond weight is measured in carats. Carat measures the size of the diamond core, not the size of the diamond. Natural large diamonds are rare. In jewelry, diamonds can appear larger in different designs. Four main components show the value of the diamond;

  • carat weight
  • Color of the diamond
  • Clarity-brilliance of the diamond
  • Cut of the diamond

Make Every Combination Stylish With Diamond Gold Jewelry

Combined with precious materials such as diamond gold and silver, it offers very stylish jewelry options. Diamond silver bracelets and diamond gold bracelets, necklaces, earrings and rings are among the most valuable jewelry options. The proportions of gold and diamonds and their use in design create alternative options in jewelry models. Gold diamond wedding rings are very popular. 

Gold rings with diamonds, which are the symbol of love and eternity, complete the daily elegance with rich details. Diamond gold jewelry adds richness and elegance to any combination. Whatever you wear, the sparkle of the diamond makes you look perfect. All the combinations you choose with diamond jewelry offer a perfect look. By taking advantage of the light of the diamond, you can add richness and elegance to your combinations with a single touch. You can complete your combinations perfectly with the magical touch of diamond. You can make excellent choices among diamond earrings, diamond bracelets, and diamond necklaces and complete your elegance with diamond light.

Leave a comment